” Bila isteri selesai je mandi, aku terus tengking dan ceraikan dia talak 1. Dia setitis air mata pun tak keluar. Tiba2 dia cakap ‘ Terima kasih abang, saya dah lama sabar dengan abang “

Assalamualaikum wrga2 krt dan min… tlong hide profil aku… aku bru ja fllow group ni dgn akaun aku…ni aku bt fake akaun untk luah sgala isi hti ak…min dn wrga krt…moga crita aku jdi tladan kpada para suami dn llaki d luar sna…

Bila ada yg syg kta tlong la hrgainya.. Aku Z umr 26 thun dn bkas isteri aku 22thun.. kmi smpat mndirikn rmah tgga hnya 1thun 8bln… kmi kawen ats dsar cnta dn ska sma ska… Aku ni seorng kaki game.. dlu sblum kawen dn msa bcnta aku bkn seorang kaki game… tpi ntah mcm mna aku bleh trjebak dgan game ni… lpas ja kwen mmang aku tmpu sgt2 dkt game ni… tpi isteri aku xprnah mrungut lgsung bla aku hbiskn msa aku dgn game…

” Bila isteri selesai je mandi, aku terus tengking dan ceraikan dia talak 1. Dia setitis air mata pun tak keluar. Tiba2 dia cakap ‘ Terima kasih abang, saya dah lama sabar dengan abang “

(Gambar Sekadar Hiasan)

 

Isteri aku seorang yg baik min… dia rjin kmas rmah, msak untuk aku, sntiasa siapkn bju krja aku… dia suri rmah spenuh msa min… isteri aku ni bleh dkatakn setia dgn aku dri aku ssah smpai dh snang skit… dia x pnah mrungut wlaupun x ada bnda nk mkn… dia mnja sgt min.. kdang aku tmarah skit ja, dia dh nangis… time aku ckp duit gji x ckup dia la org ptama pling ssah hti.. kra dia ada dgn aku dn sama2 ssah snang hdup dgn aku dri bncnta smpai kwen min…

” Bila isteri selesai je mandi, aku terus tengking dan ceraikan dia talak 1. Dia setitis air mata pun tak keluar. Tiba2 dia cakap ‘ Terima kasih abang, saya dah lama sabar dengan abang “
(Gambar Sekadar Hiasan)

 

Tapi… angkara game aku abaikn dia… asal blik keja aku lyn game, kdang dia crita apa2 kt aku, aku lyn x lyn ja min sbb aku btol2 tmpukn dkt game… tiap2 mlm 2 3 pagi kdang smpai 4 pgi aku lyn game lgi min… x msuk tdo… mgkin dkt sni isteri aku mla brubah… dia slalu pkul 10 atau 11 dia akn msuk blik min tdo… aku mla prasan dia brubah sbb hnfon dia slalu tkar2 psword… bla aku tnya knapa , dia ckp ” saja, asyik psword yg sma ja”.. mgkin msa ni dia dh mkn hti dgn aku.. tpi dia x tnjuk min…

” Bila isteri selesai je mandi, aku terus tengking dan ceraikan dia talak 1. Dia setitis air mata pun tak keluar. Tiba2 dia cakap ‘ Terima kasih abang, saya dah lama sabar dengan abang “
(Gambar Sekadar Hiasan)

 

Sampai suatu hari, dia mandi.. aku ambik hnfon dia dn aku cek, dia ada akaun wchat min… aku bkak wchat dn aku tgok smua min… Allah… x thu mcm mna nk ckp prasaan aku min… dia ada chat dgn seorng laki, aku tgok profil laki tu dia seorang anggota polis… chat dia dgn bni aku tiada unsur2 lucah.. tpi, chat2 dia dgn bni aku seolah2 dia seorang suami kpada bni aku min..

” Bila isteri selesai je mandi, aku terus tengking dan ceraikan dia talak 1. Dia setitis air mata pun tak keluar. Tiba2 dia cakap ‘ Terima kasih abang, saya dah lama sabar dengan abang “
(Gambar Sekadar Hiasan)

 

Dia sgt prihatin dn slalu ambil tahu pasal bni aku.. aku rasa dri aku pun x dpt buat mcm mana dia buat wlaupun aku x thu yg diorang pnah jmpa ataupun x… aku tgok dkt chat sntiasa ada voice call min… ptut bni aku slalu ja msuk blik awal min.. rupanya slama ni dia chat dgn laki ni min…

Bila dia slesai ja mndi… aku yg tengah baran tgking dia dn trus crai kn talak 1… dia stitis airmata pun x kluar min… tiba2 dia ckp ” terima ksih abg, saya dah lama sabar dgn abg “… Dia trus kmas beg bju dn mnta aku hntar rmah mak ayh dia min…

” Bila isteri selesai je mandi, aku terus tengking dan ceraikan dia talak 1. Dia setitis air mata pun tak keluar. Tiba2 dia cakap ‘ Terima kasih abang, saya dah lama sabar dengan abang “

(Gambar Sekadar Hiasan)

Sekarang dah setahun brlalu min, dia dh kahwin dgn laki tu dn dia dh pun mgandung min… aku slalu usya fb dia dgn suami dia min… bhagia sgt sgt dia dn suami dia min… skrang hdup aku rasa kosong dn rasa sngat2 khlangan min… khlangan bnda yg pling brhrga min… aku rndu msakkn dia,r ndu mnja dia dgn aku dn sgalanya yg dia lakukn untk aku…

 

” Bila isteri selesai je mandi, aku terus tengking dan ceraikan dia talak 1. Dia setitis air mata pun tak keluar. Tiba2 dia cakap ‘ Terima kasih abang, saya dah lama sabar dengan abang “
(Gambar Sekadar Hiasan)

 

Aku x nafikn dia seorang isteri yg sngat baik… tpi krana slap aku segalanya hncur… dia dh bhagia, tapi aku skrang dah mcm org gla.. krja x mnentu kdang pergi kdang x prgi… tggu msa org buang ja min… diri aku dah x terurus mcm dlu… aku sdih sngat.. buat wrga krt yg bca ksah aku ni, ambil lah sbgai pgajaran… hrgai isteri kta yg sggup ssah snang dn bkorban mcm2 untuk kita… sblum sgalanya trlmbat…

” Bila isteri selesai je mandi, aku terus tengking dan ceraikan dia talak 1. Dia setitis air mata pun tak keluar. Tiba2 dia cakap ‘ Terima kasih abang, saya dah lama sabar dengan abang “
(Gambar Sekadar Hiasan)

 

Apa pendapat anda ?

Silakan SHARE. Semoga bermanfaat.

Kredit : kuasaviral.net