“Kau tu yang sendu, cakap boss aku yang tak laku…” – Giliran PA Aliff Syukri ‘sound’ artis yang kecam bossnya

Baru-baru ini, nama Aliff Syukri hangat diperkatakan oleh netizen di Malaysia semenjak daripada pelancaran filem sulung jutawan kosmetik itu, Badang pada 15 Februari yang lalu. Seorang demi seorang tampil mengecam Dato’ Aliff Syukri dengan mengatakan beliau sebenarnya langsung tidak memiliki sebarang bakat untuk berlakon, apatah lagi untuk menjadi seorang adiwira.

Setelah lama mendiamkan diri, akhirnya orang ‘kuat’ kepada Aliff Syukri telah tampil ke hadapan bagi mempertahankan boss kesayangannya itu. Kak Melati yang merupakan seorang pembantu peribadi kepada Aliff Syukri telah memuatnaik sebuah video yang menghentam balik para artis yang tidak berhenti-henti mengecam majikannya itu.


Kau tu yang sendu…
kesian betul dgn artis yg kata bos aku tutup periuk nasi org tu…. rezeki dr allah bkn dari sesiapa… nmpk sgt ko dah sendu 


Hormat sedikit pandangan ‘senior’
Video yang telah dimuatnaik ke dalam laman Instagram Kak Melati itu kemudiannya telah mendapat perhatian netizen, khususnya daripada kalangan haters jutawan terlajak laris itu. Rata-rata mereka menyifatkan kenyataan Kak Melati itu seperti tidak sedar diri dan tidak menghormati orang yang lebih terdahulu merasa ‘garam’ di dalam industri hiburan.
Kipas kuat ni, nak bodek boss lah ni…
Tidak kurang pula yang mengatakan tindakan Kak Melati memuatnaik video tersebut adalah bertujuan untuk mengambil hati bossnya semata-mata dan bukanlah ikhlas mahu mempertahankan bossnya semata-mata.


Busuknya mulut makcik bawang ni!
Beberapa orang netizen yang berasa ‘loya’ setelah mendengar kenyataan Kak Melati ini. Menurut mereka, bahasa yang digunakan oleh PA Aliff Syukri itu adalah tidak sopan dan professional langsung. Tidak kurang pula yang menggelarkan PA Aliff Syukri ini sebagai makcik bawang.

Sumber: