‘Sekarang Abie Dah Jumpa Jodoh Sebenar’ – Gadis Luah Perasaan Kekasih Maut Kemalangan

Jodoh, ajal dan rezeki sesungguhnya sudah ditentukan Allah SWT, kita hanya mampu merancang tetapi sebaik-baik perancangan adalah dari-Nya.

Gadis ini telah kehilangan kekasih hati, seorang anggota polis dalam satu kemalangan maut. Dua hari sebelum kemalangan, rakan kepada kekasihnya turut maut, tak sangka kini giliran kekasihnya pula. Tak dapat dibayangkan ujian yang terpaksa ditempuhi gadis ini. Baca berikut ini luahannya.

Takde benda lain yg menyakitkan kecuali kehilangan orang tersayang selain keluarga. 3bulan perkenalan antara Allah nak jodohkan kita ke jinjang pelamin atau Allah nak jodohkan kita dgn kematian. Syg redha kehilangan abie, syg tahu Allah selalu amek orang yg baik baik dulu utk jemput bersamaNya.

Baru abie plan nak bawa syg jumpa mama Roslinda Rozali , nak suruh mama buatkan laksa tapi tak kesampaian. Lepastu nak bgtauu mama niat abie nak kahwin. Allah.. Takpe abie, syg pergi hrini rumah abie wlpn tanpa abie, syg pergi tengok abie, kat sana syg jumpa semua keluarga mak sedara abie. Betul cakap abie, abie yg pergi dulu bukan syg sbb abie taknak sedih bila syg pergi, sbb kawan abie meninggal pun abie dah menangis, inikan syg kan abie. Baru dua hari lepas abie menangis kawan abie pergi, hrini abie pula pergi, kan syg dah cakap nanti abie akan jumpa dia kat Sana.

Abie selalu suruh syg jd diri syg, abie selalu ingatkan syg, abie selalu nasihatkan syg. Syg akan sentiasa ingat abie sbb birthday kita sama kan abie ? Allah dugaan demi dugaan.. abie nak sambut birthday kita sekali tahun depan pun tak kesampaian, sampai abie cakap siapa nak surprise siapa ni kalau birthday sama. kita tak pernah gaduh sbb abie taknak kehilangan syg, abie taknak nanti abie rindu syg sgt. Tapi dua hari lepas abie asyik minta maaf je sbb abaikan syg, abie busy dgn kerja.

Tu pun syg tak dapat tangkap abie nak pergi tinggalkan syg, skrg syg yg kena redha kehilangan abie tapi syg tak kuat abie ???? Baru je berapa hari lepas abie update nape rindu sgt rupanya abie nak pergi dulu. Abie tak pernah terfikir nak upload gambar syg, sbb abie takut kita tak jadi. Tapi hritu abie pelik sgt nak upload, abie tak paksa syg upload gambar abie kat fb syg sbb abie faham kerjaya syg, taknak org kecam syg.

Tapi hrini syg upload gambar abie tauu. Gambar yg syg suruh abie guna buat dp whatsapp, fb, wechat & ig. Semoga awak tenang kat sana, dan ditempatkan dikalangan orang yg beriman, Muhammad Danial Asyraaf bin Amiluddin ?

18/06/1994 – 17/09/2017
Deniel Asyraaf ?

Sumber: Facebook/Nsyafqila Ruslan