Aku Dan Suami Pergi Pusat Urut Ala-Ala Bali Tetiba Hati Rasa Tak Sedap .. Bila Aku Dah Habis Urut Apa Yang Aku Nampak Memang Buat Aku Hampir Pitam !!

Bila dari hari Isnin sampai ke Jumaat kita penat bekerja, kita mesti ambil satu hari untuk manjakan diri. Antara aktiviti yg boleh hilangkan penat ialah baring sambil tengok movie kat bilik, tidur sehari tidak payah keluar rumah eksklusif serta berangkat mengurut. Fuhh mengurut tu feeling dirinya lain macam. Memang rasa fresh setiap kali lepas urut.. Tapi urut badan, kepala serta kaki ehh.. Bukan benda lain.

Cakap pasal mengurut, kami bisa kiriman emel dari seorang isteri menceritakan pengalaman sakit hati, tidak bisa dilupakan bila dirinya berangkat mengurut dengan suaminya di satu daerah urut bertemakan bali ni.. Alamak..

Ingin cerita pengalaman paling sakit hati berurut
Saya ingin berkongsi pengalaman saya berurut di salah suatu sentra urut yg bertemakan konsep bali bersama suami saya. Tujuan saya berkongsi cerita merupakan untuk mengingat serta menasihatkan terhadap semua kaum wanita yg berstatus isteri, tunang, gf alias apa2 pun status anda. Untuk pengetahuan semua, suami saya merupakan seorang pakar sukan. dirinya rutin minta saya urut malam2 sebelum tido.

Tapi saya pun seorang isteri yg berkerja. So saya pun penat gak nak urut dirinya tiap2 malam. Sape cakap mengurut ni tidak penat?? dengan badan suami yg berotot lagi (keras karena bersukan). Penat weiiii.. Dia rutin memperlawankan dirinya sakit2 badan kebelakangan nie. Dia ajak saya mengurut di sentra urut. sebelum ni kami terbukti biasa mengurut di Ampang, area rumah mak mertua, karena suami terbukti orang-orang sana. yg mengurut suami pun lelaki la.

Biasanya suami je yg rutin mengurut badan, jikalau saya kawan pun urut kaki jela.. Sejak berpindah rumah sendiri ni kami pun tidak tau daerah nak mengurut. Disebabkan kami rutin shopping barang dapur di tesco. Kami pun nampak lah satu sentra urut di dalam tu.. Malangnya sentra urut tersebut tidak lagi mendapatkan pelanggan kerana time tu dah pukul 8.30 mlm. Katanya pelanggan yg booking dah penuh.

Rasanya saya telah berangkat ke sentra urut tersebut sebanyak 3 kali (selalu berangkat selepas shopping barang dapur) tetapi tetap tidak sempat mendapat khidmat mereka kerana rutin full. Pusat urut ni ada mengurut lelaki mahupun perempuan. Perempuan yg urut perempuan la.. laki yg urutnya laki la. Sebabkn dah full saya pun suruhlah suami google sentra urut yg lain.. lepas dah goggle, jumpa lah satu sentra urut ni. Suami pun suruh saya call daerah tu.. Lepas dah tau lokasi saya serta suami berangkat la kesana. Berapa minit je dengan sentra urut yg pertama tadi.

Kedai urut nampak lain macam.

Keluar je kereta saya tengok sentra urut tu.. macam scary je.. Pusat urut tu di tingkat dua bangunan kedai. Konsep sentra urut tu ala2 Bali. Kami pun masuklah. Kami berdua masing2 urut badan.. Dah bayar apa semua saya tanya la yg urut suami siapa? orang-orang kaunter (perempuan) tu cakap perempuan. Saya pun tergaman sekejap.. Suami pun serba salah.. dah bayar kan.. Tp tidak fikir negetif karena sentra urut ni maybe yg tipe professional (dalam kepala otak pikir staff yg urut pakai uniform mcm maid2 org kaya dalam cerita2 tv tu kot, pakai sarung tangan plastik yg orang-orang rutin jual makanan tu pakai serta bagi pelanggan pakai baju yg sepatutnya la time urut, karena saya ni tidak sempat urut badan serta tidak sempat berangkat tempat2 urut mcm nie) time tu rase saya ni kena open minded sikit la..

Saya berkali2 pesan terhadap orang-orang kaunter tu agar bagi suami tukang urut yg tipe urut kuat (dalam hati agar suami bisa yg makcik2 serta gempal2 sikit.. hehe) lagi pun suami terbukti rutin komplen yg saya urut tidak rasa. Sebab kan kami ni urut dengan cara couple..

Lepas dah habis urut, berangkat ke daerah suami pula lepas tu.

So orang-orang kaunter tu ajak kami berangkat ke tingkat 3.. dirinya tunjuk daerah urut kami.. Suami serta saya sebelah2 je.. yg pisahkan kami hanya lah langsir. nak cakap bilik pun tidak jugak.. karena dirinya macam pentas kayu, ada langsir, tilam single, bantal, kena bukak kasut serta towel je). Tingkat atas tu semua konsep urut dirinya mcm nie. lepas kami dah salin baju semua ade orang-orang ketuk dari luar (bagi isyarat yg dirinya nak masuk la) sekali bila tukang urut tu masuk tengok2 terbukti bukan macam apa yg saya bayangkan..

Dia pakai seluar jeans pendek, baju kemeja lengan singkat yg had ketiak tu, belia serta putih.. bajet2 saya rumah tukang urut ni dalam lingkungan baya2 saya 25 tahun.. Saya membisu lagi.. Dalam pikiran maybe suami bisa yg macam saya pikirkan tadi.. kami urut sejam.. tukang urut tu urut biasa2 je.. sempat la sembang dengan dia, ni keje full time dirinya ke? asal mana? dirinya dah kawin ke? suami mana? umur berapa? Dia cakap ni terbukti keje full time dia, asal Champa, ada anak 2 orang-orang tapi takde suami (so korang boleh pikir kot mana dirinya bisa anak tu) umur dirinya 31 tahun.. Tapi jikalau korang tengok pun tidak macam 31 tahun weeeiiiii.. badan dirinya pun kecik molek je..

 

lepas dah habis urut, saya dengan suami pun siap2 la.. turun dari pentas kayu (tempat urut tu) nak pakai sliper saya tengok daerah urut suami ade kasut tumit tinggi warna hitam dalam size 4 kat luar. Dalam hati dah menggelegak dah, menyumpah2 dah.. jalan depan sikit nak ke pintu untuk turun ke bawah tengok ade tukang urut yg urut badan saya tadi serta sebelah dirinya seorang perempuan pakai dress hitam bapak singkat punya (kalau dirinya tonggeng kompem nampak seluar dalam dia) saya pun anggap perempuan tu yg urut suami..

Bab1 betul.. ini tukang urut yg dirinya bagi urut laki aku??? Aku rasa diorang nie terbukti ada buat extra service jikalau mane2 jantan yg mintak tu.. Korang bayang kan la.. Kalau urut kat katil urut tu takpe lagi.. Ni urut kat atas tilam single atas pentas kayu takde katil.. Kompem2 la kena panjat badan bile nak urut bagai.. korang pun boleh fikir kan.. shit betul.. aku dah tarik muka dah dengan suami.. tukang urut tu dua2 senyum kat kami time nak turun tu.. otw balik terbukti tukar silent mode dengan suami..

Memang tidak la lepas ni nak urut mana-mana main terjah je Memang hati mengelegak betul..Suami tanya2 gak kenape aku senyap.. Aku tau dirinya tau kenape aku tarik muka.. Tapi saje je buat2 tanya lagi.. Muka suami dah serba salah.. jikalau aku bukak verbal kompem2 perang besar.. baik aku membisu dulu.. Tak pasal2 aku tido dalam hati yg sakit amat2 bagaikan di hiris2 je..

Tapi bila pikir balik bukan la salah laki ak 100% pun.. aku yg bajet2 nak open minded sangat.. hamik kau.. Memang tidak la lepas ni nak urut mane2 main terjah je.. So, kesimpulan nya terhadap kaum hawa semua.. Kalau2 cik abg uolls tu nk gi urut elok serta lebih afdal sekiranya korang tau kat mana, dengan siapa, serta tau mcm mana servis daerah urut tu.. Ngarut je urut2 babi nie.. Eh urut bali ni.. Tersasul pulak.. heheh..

Tapi sebaik2 alam semesta jikalau korang berangkat kawan sekali. Tak la aku cakap semua sentra urut tu tipu.. tapi eloknya jikalau korang pikir sempit sikit mcm aku. Sempit tidak sempit.. Kalau aku tau laki aku berangkat tempat2 macam tu lagi terbukti aku terajang dirinya dengan tukang2 urut dirinya sekali.. jikalau berangkat dengan kawan pun dengan kawan2 dirinya aku terajang..

So kena extra careful lepas ni karena aku rasa terbukti bersepah je sentra urut yg mcm nie kt KL nie.. Jangan cepat sangat percaya kan laki2 anda.. hahaha.. lumayan la kami dah terkena sekali.. jikalau korang nak rasa pedih dansakit yg aku rasa kini nie boleh la try even laki aku tidak bersalah dalam cerita ni.. sakit bebbbb.

Sumber: cipwilessprinter.com