“Dia nak cium, masukkan tangan dalam baju. Saya suruh berhenti, tapi dia tak nak.”

Zaman sekarang ni banyak kes gangguan seksual yang kita dengar di sekeliling kita, tapi kadang kala tanpa kita sedar rupa-rupanya pelaku tu adalah orang yang dekat dengan kita. Sebagai contoh, rakan baik ke, saudara sendiri ke atau kawan universiti.

Inilah yang berlaku pada seorang pengguna Twitter yang berkongsi cerita tentang kawan universitinya yang dikatakan seorang ‘potential rapist’ dan dah lakukan gangguan seksual kat ramai rakan perempuan. 

Lebih teruk dan memalukan, sikap mamat ni tak terbongkar selama ni rupa-rupanya sebab ada rakan-rakan yang tolong cover perangai busuk mamat tu yang kerap cari mangsa seterusnya. Ini apa yang dikongsikan individu tersebut:

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

Individu tu jugak ada berkongsi beberapa tweet daripada ‘mangsa-mangsa’ mamat tersebut yang katanya terkenal di aplikasi cari pasangan, Tinder. Ingat sorang dua, tapi ramai pulak yang mengaku dah kena.

Sumber: Twitter

Namun sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah juga! Salah seorang mangsa buat report polis tentang lelaki tersebut. Cerita mangsa, mereka pada awalnya kenal melalui Instagram sebelum pergi on a movie date. Masuk je wayang, lelaki tersebut mula buat hal dengan cuba mencium dan meraba.

“Pada 16 Jun, saya keluar dengan seorang lelaki yang saya kenal di Instagram. Dia ajak saya keluar untuk minum kopi tapi kemudian kami pergi tengok wayang di The Strand, Damansara. 

“Beberapa jam awal, kami bersembang baik, tak ada cakap pasal benda seksual dan kami booked tengok movie jam 12.20 pagi di TGV Damansara. Lepas masuk wayang, dia mula nak cium dan masukkan tangan dalam baju. Saya dengan baik suruh dia berhenti, tapi dia tak nak. Tapi lepas beberapa kali saya tolak tangan dia, dia stop.

“Pada masa tu, saya trauma dan tak tahu nak buat apa. Sepatutnya saya tinggalkan je tempat tu. Tapi saya tak buat macam tu,” tulis laporan polis tersebut.

Mangsa kemudian dijanjikan suspek untuk dibawa pulang. Tapi tup-tup mamat tu pulak pergi bawa dia ke lorong gelap untuk lakukan ‘project’ yang tergendala tadi. Setelah mangsa pujuk rayu minta hentikan perkara tersebut, suspek akur dan lepaskan jugak. Full report mangsa seperti di bawah.

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

Bagi admin, korang berhati-hatilah dengan sesiapa yang korang kenal sama ada kawan U ke, rakan baik ke, tambah-tambah lagi orang yang baru kita kenal di laman sosial. Rambut memang sama hitam, tapi perangai lain-lain! Harapnya polis cepatlah settle kan aduan mereka yang dah terkena tu.

Girls kat luar sana tu be careful ye!

Kredit: lobakmerah